Tagtik

Van der Poel wil het record van Nys

Vorig weekend leken we op weg naar spannende weken in het veldrijden, maar in Zolder was de spanning alvast niet op de afspraak: alsof er nooit sprake was geweest van een zware verkoudheid waardoor hij enkele dagen training miste, raasde Mathieu van der Poel naar de overwinning in de zevende manche van de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup.

Na afloop haastte de Nederlander zich toch om te benadrukken dat hij echt ziek was geweest en dat hij er in Zolder niet helemaal gerust op was. "Ik was nochtans met een bang hart en een hoofd vol twijfels naar deze wedstrijd afgezakt. Ik ben ook echt ziek geweest. Het was zeker geen komedie. De ochtend voor Namen voelde ik mij al wat slap, ’s avonds had ik zelfs koorts. De drie dagen nadien heb ik ziek in de zetel gelegen", zo klinkt het bij Het Nieuwsblad.

De renner van Beobank-Corendon zit opnieuw vol vertrouwen en droomt van een seizoen met 30 overwinningen (hij zit nu aan 19 zeges), een huzarenstuk dat Sven Nys lukte in het seizoen 2006-2007. In het kalenderjaar 2017 zit hij aan 27 zeges. Van der Poel rijdt nog drie crossen: Loenhout (donderdag), Bredene (vrijdag) en Diegem (zaterdag). Als hij 2 zeges pakt, doet hij beter dan Sven Nys die in 2006 en 2007 aan 28 zeges in een kalenderjaar kwam.

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren