Tagtik

Van der Poel: "Zelfde problemen als in Gavere"

Mathieu van der Poel is zijn ongeslagen status in de Telenet UCI Cyclo-cross World Cup kwijt: na zeges in Iowa City, Waterloo, Koksijde en Bogense moet hij in het Duitse Zeven, de vijfde manche van de Wereldbeker, genoegen nemen met de tweede plaats. Kettingproblemen in de tweede ronde sloegen hem terug tot de twintigste plek, maar na een lange achtervolging kon hij nog de tweede plek uit de brand slepen.

"Een tweede plaats was het hoogst haalbare na mijn pech. Ik kende hetzelfde probleem als in Gavere. Nu viel de ketting er opnieuw langs de verkeerde kant af", zo sprak de Nederlandse en Europese kampioen in Het Nieuwsblad. "Ik wist meteen dat ik de kloof met Wout van Aert niet meer zou dichten. Ik heb er nog alles aan gedaan om zo dicht mogelijk te komen en tweede te worden. Een zege zat er niet in, maar mijn klassement heb ik met die tweede plaats toch ietwat gered."

In de tussenstand van de Wereldbeker houdt Van der Poel nog een ruime voorsprong op Wout van Aert, zijn dichtste achtervolger: de Nederlander telt 390 punten, de Belg 300 punten.

(DrK/Picture: Photo news)

De volgende cross die live te volgen is op Proximus TV: de Flandriencross van Hamme van zondag 26 november. Hier via streaming te volgen.

Ook dit kan u interesseren