Tagtik

Van Kasteren: "Mathieu moet het spannend maken"

Hans van Kasteren was jarenlang een van de spraakmakende figuren in de crosswereld. Van 2000 tot 2016 boekte hij successen met renners als Bart Wellens, Erwin Vervecken, Kevin Pauwels en Zdenek Stybar, tot hij zijn ploeg verkocht aan Sven Nys.

De Nederlander sluit een terugkeer in de crosswereld niet uit, maar ziet momenteel vanop de zijlijn hoe Mathieu van der Poel het seizoen domineert. En op zich vindt hij dat geen goede zaak, niet voor het veldrijden in het algemeen, maar ook niet voor de renner zelf.

"Iemand zou tegen Mathieu moeten kunnen zeggen: 'Maak het een beetje spannend.' Wie? Waarom de organisatoren niet? Zij betalen per slot van rekening veel geld om Wout en Mathieu aan de start te krijgen. Wie zoveel geld betaalt, heeft toch het recht om iets in ruil te vragen", aldus Van Kasteren bij Het Nieuwsblad. Ook voor de sponsors is zijn dominantie niet wenselijk, zo vindt hij: "De strijd voor plaats twee tot negen is spannender dan de strijd om de eerste plaats. Wie wordt er in beeld genomen? De renners die strijden voor plaats twee tot negen. Relatief gezien komt Mathieu weinig in beeld voor iemand die de wedstrijden zo domineert."

(DrK/Picture: Belga)

De vijfde wedstrijd van de Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup in het Duitse Zeven is zaterdag vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613) en hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren