Tagtik

Vanthourenhout: "Aerts en Van Aert niet kansloos"

Mathieu van der Poel telt vier zeges in de vier wedstrijden van de Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup die tot nu toe zijn gereden. Bovendien won hij vorig jaar de wedstrijd in Zeven waar zaterdag de vijfde Wereldbekermanche wordt gereden. De Nederlander is dan ook de uitgesproken favoriet.

Van der Poel kloppen wordt dus moeilijk, maar door de staat van de omloop denkt bondscoach Sven Vanthourenhout dat de Belgen zich niet meteen gewonnen moeten geven.

"Het is natuurlijk niet zo evident om Van der Poel een hak te zetten, maar we gaan hem zeker geen geschenken geven", aldus bondscoach Sven Vanthourenhout in Het Nieuwsblad. In de voorbije weken zag hij hoe Van der Poel op elk parcours oppermachtig was, maar in Duitsland ziet hij toch mogelijkheden voor Wout van Aert en Toon Aerts.

"Door de weersomstandigheden zou het in Duitsland een hele ouderwetse moddercross kunnen worden. Wel, dat spreekt dan weer in het voordeel van Toon Aerts en Wout van Aert. Dat zijn mannen met heel veel vermogen in hun body en misschien slagen zij erin om de zegetocht van de Europese kampioen een halt toe te roepen."

(DrK/Picture: Belga)

De vijfde wedstrijd van de Telenet UCI Cyclo-Cross World Cup in het Duitse Zeven is zaterdag vanaf 13.30 uur te bekijken op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613) en hier via streaming.

Ook dit kan u interesseren