Tagtik

Vantornout: "Bang voor het zwarte gat"

Klaas Vantornout is een van de renners die zich dit weekend in de kijker kunnen rijden: de meeste veldrijders zitten in Spanje op stage en dus is het niet vanaf de start duidelijk dat Mathieu van der Poel zal winnen als hij geen pech kent.

"Het moet voor al die renners toch enorm frustrerend zijn dat je door dat superduo nooit voor de zege kan strijden? Grijp dan die kans als ze er niet zijn! Mocht ik in die mannen hun schoenen staan, dan zou ik toch starten dit weekend. Het is hun kans," zo vertelt de 35-jarige van Marlux-Napoleon Games bij Het Nieuwsblad over de veldritten van Hasselt en Mol dit weekend. "Corné van Kessel heeft het begrepen: die is ook thuis gebleven, en heeft alles op dit weekend gezet. Slim hoor."

Na de aankondiging dat hij ging stoppen, steeg de populariteit van Vantornout. Omdat hij altijd vrijuit voor zijn mening uitkwam, was hij jarenlang de boeman van de supporters van Sven Nys: "Als je met hem duelleerde, kreeg je enorm veel tegenstand van zijn fans. En die waren massaal. Maar ik durfde mijn mening zeggen en dat botste wel eens."

Vantornout weet nog niet wat hij na zijn carrière gaat doen. Ploegleider worden is een optie, zo bleek eerder al toen Marlux Danny De Bie ontsloeg. Denken aan de toekomst stelt de tweevoudige kampioen van België uit: "Ik besef dat het na mijn laatste koers zwaar zal worden. Ik ben bang om in een zwart gat te vallen. Eigenlijk zou ik er nu al mee bezig moeten zijn, maar dat wil ik niet."

(DrK/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren