Tagtik

Vantornout voor laatste BK: "Ze zijn heel lief voor elkaar"

Klaas Vantornout pakte de Belgische titel in 2013 in Mol voor Sven Nys en Kevin Pauwels en in 2015 in Erpe-Mere voor Tom Meeusen en Wout van Aert. In Koksijde rijdt hij zondag zijn laatste Belgische kampioenschap, want na dit seizoen zet hij een punt achter zijn carrière als veldrijder.

Vooral de winst in Erpe-Mere zorgde voor controverse, want in de laatste ronde gleed hij uit op een kleine helling, maar wist hij met een slim manoeuvre met zijn fiets zijn tegenstanders op te houden. Die leepheid ziet hij nu niet meer in de hedendaagse crosswereld: "Ik hou wel van die speciale sfeer, een gespannen sfeer. Nu heb je dat wat minder", zo vertelt hij bij Focus-WTV. "Ze zijn allemaal heel lief voor elkaar, logisch ook, de pers en de sociale media spelen een heel belangrijke rol. Er zijn geen klootzakjes meer, er zijn weinig duels. De mensen vinden dat jammer."

(DrK/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Ook dit kan u interesseren