Tagtik

Waarom Kevin Pauwels nog niet moet wanhopen

In Essen werd hij 11e, in Overijse 6e: dit seizoen is Kevin Pauwels er nog niet in geslaagd om een podiumplaats te bemachtigen. Zijn dichtste ereplaats dit seizoen is een vierde plaats: dat lukte hem in Iowa City, Neerpelt en Ronse. Daarvoor moeten we wel al terugkeren naar eind september en begin oktober van dit seizoen. Voor een overwinning is het nog verder terugkeren in de tijd: zijn laatste overwinning in een cross dateert van 21 februari 2016, toen hij de slotwedstrijd van het seizoen in Oostmalle won.

Vorig seizoen haalde de renner van Marlux-Napoleon Games nog vijftien keer het podium. Dat het nu niet meer lukt, heeft drie oorzaken, aldus Het Nieuwsblad.

Ten eerste is er de concurrentie van renners als Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout of Toon Aerts die strijden voor de derde plek, want de eerste twee plaatsen lijken altijd voorbehouden voor de twee grote tenoren, Mathieu van der Poel en Wout Van Aert.

Een tweede reden voor het minder presteren zijn de rugproblemen van Pauwels: als renner heeft hij altijd gesukkeld met een zwakke onderrug en geen enkele behandeling lijkt hem van de kwaal af te kunnen helpen.

Op zijn 33e begint de Kalmthoutenaar tot slot ook de tand des tijds te voelen: de explosiviteit neemt af en de manier waarop Mathieu van der Poel steevast uitpakt met een supersnelle eerste ronde, speelt ook niet in het voordeel van Pauwels.

Toch moet hij nog niet beginnen te wanhopen: vorig seizoen pakte hij brons op het BK en het WK. Als andere renners last beginnen te krijgen van stress, kan Pauwels altijd rekenen op zijn rustige karakter om een goed resultaat neer te zetten.

(DrK/Source: Nieuwsblad/Picture: Photo news)

Volgende cross die live te zien is op Proximus TV (kanalen 600, 603, 613): de Wereldbekermanche in Namen op zondag 17 december. U kunt de wedstrijd hier via streaming volgen.

Ook dit kan u interesseren