Tagtik

Wat insinueert Adrie van der Poel?

Adrie van der Poel staat niet bekend om zijn grootse, ongefundeerde uitspraken. Het is des te opvallender dat hij zich zondag tijdens de wedstrijd liet verleiden tot een opmerkelijke, cryptische uitspraak: "Van Aert ademt niet en rijdt gewoon rond. Het verschil is gigantisch groot. Dat het gat vrij snel twee minuten was, is ook niet normaal. Dan mag je nog iets slechter zijn", zo vertelde de vader van Mathieu tijdens de uitzending op Sporza.

In Sportweekend kwam VRT-wielercommentator Michel Wuyts terug op deze uitspraak en sprak hij over het gebruik van cortisone in het wielerpeloton. Ook in De Morgen wijst sportjournalist Hans Vandeweghe op het gerucht dat de clan Van Aert-Albert corticosteroïden zou gebruiken. Het gebruik is niet verboden en renners kunnen er een TUE, een therapeutische uitzondering, voor aanvragen.

Van Aert verklaarde zelf dat hij een van de beste dagen had die hij ooit op de fiets had gehad. Dat Mathieu van der Poel een complete offday had en zelfs Michael Vanthourenhout moest laten voorgaan in de strijd om het zilver, is vast een betere verklaring voor de grote voorsprong van Van Aert gisteren (2'13" op Vanthourenhout, 2'30" op Van der Poel) dan het gebruik van een wondermiddel.

(DrK/Picture: Photo news)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

Volgende wedstrijd die LIVE te volgen is op Proximus TV (kanaal 600, 603 en 613): de Superprestige in Hoogstraten van zondag 11 februari. De streaming vindt u hier.

De streaming voor de wedstrijd in de DVV Trofee in Lille op zaterdag 10 februari vindt u hier.

Ook dit kan u interesseren