Tagtik

Wat is er mis met de fiets van Wout?

Er is (veel) ruis op de relatie tussen Wout van Aert en zijn ploegmanager bij Veranda's Willems-Charles, Nick Nuyens. De wereldkampioen is niet tevreden met hoe het eraan toegaat in de ploeg en is vooral niet tevreden met de fiets van constructeur Felt waarmee de ploeg rijdt. Dat er iets mis is met die fietsen, vertellen ook drie wegrenners van de ploeg, Gaetan Bille, Sander Cordeel en Otto Vergaerde, in Het Nieuwsblad.

Aanvankelijk had manager Nuyens volgens hen weinig oren naar de klachten over de fietsen en kon pas in de loop van het seizoen enkele oudere Felt-modellen worden aangekocht waarmee enkele renners konden rijden. Voor de drie renners kwamen die te laat: zij konden niet meer naar behoren presteren en zijn volgend jaar geen profrenner meer.

Van Aert vindt de fiets te 'slap'. Frank Hoste, ex-renner en nu zelf ontwerper van fietskaders, legt in de krant uit dat een crossfiets best zo weinig mogelijk weegt, maar dat hij toch een stevig frame moet hebben: "Het frame zal dan uiteraard iets zwaarder worden, maar er zal ook minder vermogen verloren gaan bij het trappen. Van Aert is 1m87. Hij kan vermogen verliezen als de fiets niet op zijn maat is. Je hebt geen optimale pedaaltred, waardoor kracht verloren gaat."

Hoste heeft een oplossing voor Van Aert: een frame op maat, maar dat is meteen ook een dure zaak.

(DrK/Picture: Belga)

De volgende cross die live te volgen is op Proximus TV: de Wereldbekermanche in Namen op zondag 17 december.

Ook dit kan u interesseren