Tagtik

Wellens vindt Nys een 'klein kind'

Eerder deze week vergeleek Sven Nys de dominantie van Mathieu van der Poel in het veldrijden met een periode die hijzelf meemaakte toen hij de grote heerser in het crosser was. Op radiozender Joe vertelde hij hoe hij ooit in een wedstrijd in Zonhoven met opzet uit zijn pedaal schoot om vanuit de laatste stelling de wedstrijd aan te kunnen vatten. Dat lukte toen niet, want Bart Wellens won die wedstrijd.

"Ik vind dat een belachelijk verhaal", vertelt Bart Wellens daarover in een interview met Het Laatste Nieuws. "Toen ik het hoorde, dacht ik: 'Klein kind!'. Ten eerste: zoiets doe je niet. En ten tweede: als je het toch doet, zeg dat dan de dag zelf en niet zoveel jaar later. Dit is je tegenstanders van toen nog een keer kleineren en dat vind ik er grandioos over."

Wellens vindt Nys in dit verhaal een slechte verliezer. Het is onmogelijk nog te achterhalen wie die dag de beste was: "Misschien was ik die dag gewoon beter. Nys heeft nooit kunnen toegeven dat hij de mindere was als hij verloor."

(DrK/Picture: Belga)

De volgende cross die live te volgen is op Proximus TV: de Flandriencross van Hamme van zondag 26 november. Hier via streaming te volgen.

Ook dit kan u interesseren