Tagtik

Wereldbeker: Van Aert wil in Zolder de dubbel

Dinsdag wordt in Zolder de zevende manche van de Telenet UCI World Cup gereden. Vorig jaar profiteerde Wout van Aert van een offday van Mathieu van der Poel om met meer dan een minuut voorsprong te winnen voor Laurens Sweeck en Kevin Pauwels.

Het circuit van Zolder heeft de Belgen in de voorbije jaren niet altijd geluk gebracht. In de afgelopen tien edities konden de Belgen er maar vijf keer winnen: 2 keer Kevin Pauwels (in 2009 en 2011), 2 keer Sven Nys (2004 en 2012) en dus vorig jaar Van Aert.

De andere overwinningen gingen in de laatste tien jaar naar Nederlanders: Thijs Al in 2008, Lars Boom in 2010, Lars Van der Haar in 2013 en 2014 en Mathieu Van der Poel in 2015.

Hoe is het gesteld met de conditie van Mathieu van der Poel na zijn zware verkoudheid waar hij tien dagen last van had? En bevestigt een herboren Wout van Aert zijn goede vorm die hij zaterdag in Sint-Niklaas liet zien? Het antwoord krijgen we dinsdagnamiddag op het racecircuit van Zolder.

(DrK met LpR/Picture: Belga)

Wilt u alles over het veldrijden nog eens herbekijken? Alle video's over het veldrijden met interviews en highlights vindt u op deze pagina van Proximus Sports.

De Wereldbekermanche van Zolder van 26 december 2017 kunt u bekijken via Sporza op Proximus TV.

Ook dit kan u interesseren