Tagtik

Wout van Aert: "Recuperatie nog niet in orde"

Mathieu van der Poel mag dan wel zaterdag in Zeven teruggeslagen zijn door pech, ook al gebeurde dat vroeg in de wedstrijd, kwam hij nauwelijks terug op Wout van Aert. De Nederlander gaf toe dat het niet zeker is of hij ook de wedstrijd zou hebben gewonnen als hij geen pech zou hebben gehad. Een teken dat de beste Wout van Aert op komst is?

Zondag, op het snelle en technische parcours in Hamme, stond er dan opnieuw geen maat op de Nederlander, maar Wout van Aert tilt niet zwaar aan de nederlaag. "Pas in het tweede deel van de wedstrijd kwam ik echt in mijn ritme", zo vertelt hij bij Het Nieuwsblad. "Daaraan zie je dat de recuperatie nog niet helemaal in orde is. Zaterdag zat nog in mijn benen. De algemene frisheid is terug, maar ik verteer de opeenvolging van wedstrijden nog niet voldoende."

Precies die recuperatie beter maken is het werkpunt voor de stage die de wereldkampioen nu plant tussen 30 november en 12 december in het Spaanse Calpe: "Lange duurtrainingen moeten mijn basis verbreden. Ik geloof nog altijd dat ik op topniveau kan zijn tegen januari", aldus Van Aert.

(DrK/Picture: Photo news)

Ook dit kan u interesseren