Tagtik

Toiletslachtoffer: "Ik voel me ontgoocheld. Bedrogen. In shock."

"Ik ben maandag op het politiekantoor geconfronteerd met mijn beelden. Na tien seconden heb ik het scherm van de laptop dichtgegooid. Daarna heb ik gevraagd of ik alleen verder mocht kijken. Ik ben er snel doorgegaan: hij had niet alleen videomateriaal bewaard, van de voor hem belangrijkste momenten had hij ook screenshots gemaakt. Ik heb ze eigenlijk maar vluchtig bekeken, ik had snel genoeg gezien", vertelt een 38-jarig slachtoffer van gluurder Christophe in Het Nieuwsblad. Zij kende de West-Vlaamse cafébaas van Banana's in Waregem goed. Dat maakt alles nog veel pijnlijker, zegt ze.

"Ik kende Christophe goed, hij was zelfs een vriend. Dat maakt het allemaal nog veel ongelooflijker, nog veel erger. Hoe kon ik dit niet gezien hebben? Het was al jarenlang aan de gang. Ik heb hem zelfs een paar keer geconfronteerd met het feit dat er geroddeld werd. Hij heeft altijd alles ontkend. Zelfs maandag nog."

Het parket van Kortrijk richtte sinds begin dit jaar zijn pijlen op de 47-jarige uitbater van het Waregemse danscafé Banana's. Christophe B. werd immers verdacht van voyeurisme. Hij zou met behulp van een verborgen camera tientallen vrouwen hebben begluurd in de toiletten van zijn danscafé.

"De dag voor oudejaar kreeg ik een telefoontje van de politie met de melding dat ik slachtoffer was van een strafbaar feit. Ik wist niet wat me overkwam, tot ik hoorde dat ik blijkbaar gefilmd was op een toilet van een Waregems café", getuigt de 28-jarige Steffi Vanluchene uit Wielsbeke in de Krant van West-Vlaanderen.

Bij een huiszoeking bij de vijftiger zouden op zijn computer honderden filmpjes met beelden van de damestoiletten aangetroffen zijn. Inmiddels heeft de man zijn daden bekend, meldt het parket. Hij werd dinsdag dan ook gearresteerd. "Hij werd dinsdagmiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en verblijft ondertussen in de gevangenis", zegt parketwoordvoerder Tom Janssens.

Bij zijn aanhouding werd eveneens kinderporno gevonden. De West-Vlaamse cafébaas geeft toe dat hij deze ook verdeelde.

Christophe B. uit Waregem ging degoutant georganiseerd te werk. B. In zijn woning werden verschillende harde schijven gevonden, allen boordevol beelden. Zijn verborgen camera's zoomden in op de plassende meisjes. Vervolgens monteerde hij die beelden thuis. Hij maakte zelfs gepersonaliseerde mappen voor alle beelden van meisjes die geregeld gefilmd werden.

Christophe B. had gepland om donderdag nog naar Litouwen te vluchten, maar kon dus dinsdag al in de boeien geslagen worden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren