Tagtik

Tommelein op weg naar sjerp

Groen is overstag gegaan en gaat in Oostende coalitiegesprekken aan met Bart Tommelein van Open Vld. De weg naar een coalitie tussen Open Vld, CD&V, N-VA en Groen ligt daarmee open.

Groen had in eerste instantie zijn veto uitgesproken over een coalitie waarvan ook N-VA deel uitmaakte en zag meer in een samenwerking met sp.a in een coalitie met ook nog Open Vld en CD&V.

"Het is een kluwen geworden van veto's", zo vertelt Groen-kopman De Vriendt bij Het Laatste Nieuws. "Wij gingen ervan uit dat we met die partij (N-VA, nvdr) niet tot een goed akkoord konden komen. Uit de eerste nota van Bart Tommelein blijkt dat dat wel het geval kan zijn. N-VA heeft haar stempel niet kunnen drukken."

Een coalitie met sp.a en Groen werd door Tommelein wegens 'te links' weggezet, zelfs als hij in deze constellatie burgemeester zou mogen worden.

De stadslijst van sp.a-voorzitter John Crombez haalde de meeste stemmen binnen (22,8%) bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar verloor bijna 10% ten opzichte van het resultaat van de verkiezingen in 2012.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, VRT Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren