Tagtik

Van Cauter trekt kandidatuur in

"Als Carina Van Cauter geen gouverneur wordt? Dan is er géén gouverneur", zo verklaarde Gwendolyn Rutten dinsdagochtend vastberaden over de politica die Open VLD voordroeg voor de post van gouverneur van Oost-Vlaanderen.

Uit de assessment voor de benoeming van de opvolger van Jan Briers was gebleken dat Wim Leeman, directeur van de stad Aalst en de kandidaat die minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Homans voordraagt, betere resultaten kon voorleggen.

Dinsdagavond maakte Van Cauter via een bericht aan Belga bekend dat ze zich terugtrekt als kandidaat voor het gouverneurschap van de provincie Oost-Vlaanderen.

"Er waren duidelijke spelregels afgesproken, maar die zijn blijkbaar onderweg plots veranderd. Daarenboven meende men mij ook nog eens persoonlijk in diskrediet te moeten brengen", zo laat ze weten. "Dit is niet mijn aanpak. Daarom heb ik, met pijn in het hart, beslist om mijn kandidatuur als gouverneur voor Oost-Vlaanderen terug te trekken."

Zij hoopt nu dat Oost-Vlaanderen een gouverneur krijgt die "deze rol met even veel passie en liefde invult als ik dat had willen doen. Oost-Vlaanderen verdient dat."

De kans groeit dat Wim Leeman tot gouverneur van Oost-Vlaanderen zal worden aangesteld.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard, De Tijd, Belga/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren