Tagtik

Einde van de warme bakker in zicht?

09 May 2021 11:42 Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V) heeft vandaag de nieuwe lijst met knelpuntberoepen bekendgemaakt. Er staan vier nieuwe beroepen op de lijst, waaronder die van bakker-patissier. Dat wil zeggen dat er dus een nijpend tekort is aan warme bakkers.

De Croo: festivals in tweede helft zomer zijn mogelijk

09 May 2021 11:08 Ook voor de eventsector is er licht aan het einde van de tunnel. Volgens premier Alexander De Croo (Open VLD) moet het mogelijk zijn om enkele grotere festivals te laten doorgaan in de tweede helft van de zomer.  De premier had daarover het voorbije weekend een contact met onder meer de festivalorganisatoren van Tomorrowland.

Honderden feestvierders negeren coronaregels in Brussel

09 May 2021 08:22 Afgelopen nacht heeft de politie rond 1.30 uur een 500-tal feestvierders moeten ontruimen van het Heilig-Kruisplein in Elsene. Het waterkanon werd ingezet, waarop de aanwezigen dan weer met projectielen naar de politie gooiden. Dat meldt Olivier Slosse, de woordvoerder van politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

Voorzitster Britse Labour ontslagen na tegenvallende verkiezingsuitslag

09 May 2021 08:06 Angela Rayner, de plaatsvervangende partijleidster van het Britse Labour, is ontslagen als voorzitter van de partij. Dat gebeurt na tegenvallende verkiezingsresultaten afgelopen donderdag op 'Super Thursday'. Naast het voorzitterschap was Rayner ook tijdelijk partijleider ter vervanging van Keir Starmer.