Tagtik

Openen terrasjes bij 20 graden en meer?

02 May 2021 14:03 Volgende week zaterdag opent de horeca na meer dan een halfjaar opnieuwe de deuren. Binnen blijft het het serveren van eten en drinken verboden, maar op de terrasjes kan je eindelijk terug genieten. Het ziet er voorlopig naar uit dat je dat zelfs kan doen in temperaturen van meer dan 20 graden. 

Rusthuisbewoner komt om het leven bij brand

02 May 2021 13:48 In het Antwerpse Brecht is een bewoner van een woonzorgcentrum om het leven gekomen bij een brand. De brand ontstond door een brandende sigaret. De brand bleef beperkt tot de rokersruimte, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

Stikstofnormen in Vlaanderen worden verstrengd

02 May 2021 13:31 Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft besloten dat de normen voor stikstof in Vlaanderen worden verstrengd. Demir werd in feite verplicht om dit te doen, nadat een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwisting het voorlopig stikstofkader onderuit haalde. De nieuwe richtlijnen moeten volgens Demir een vergunningsstop voorkomen. Een definitief stikstofkader moet eind dit jaar vastgelegd worden.

Man doodgereden na autopech

02 May 2021 13:21 Op de E40 in Aalter is vanmorgen een 23-jarige man om het leven gekomen na een spijtig verkeersongeval. Het slachtoffer kreeg vermoedelijk autopech, liep op de rijbaan en werd er aangereden. 

Hoe effectief zijn de vaccins tegen nieuwe varianten?

02 May 2021 10:30 Werken de vaccins die we in ons land gebruiken wel tegen de nieuwe coronavarianten? Pierre Van Damme, vaccinoloog en lid van de Taskforce Vaccinatie, gaf bij VRT NWS meer uitleg over de effectiviteit van de coronavaccins die in België gebruikt worden tegen die nieuwe varianten van het virus.