Tagtik

Vrouwelijke sporters mogen baby meenemen naar Olympische Spelen

Het organisatiecomité van de Olympische Spelen is bijgedraaid en heeft haar protocollen gewijzigd voor jonge mama's.

Vrouwen die borstvoerding geven en deelnemen aan de Olympische Spelen zullen hun baby mogen meenemen naar Tokio. Deze koerswijziging van het IOC komt er nadat de Canadese basketbalspeelster Kim Gaucher (37) een emotioneel pleidooi op Instagram deelde, dat vervolgens viraal ging en op massale steun kon rekenen.

"Mijn land vertegenwoordigen op de Olympische Spelen is het enige wat ik wil", vertelde ze in een videootje. "Vorig jaar kwalificeerde de ploeg zich voor Tokio, maar op dit moment word ik voor de keuze gezet tussen moeder die borstvoeding geeft en olympische atlete zijn. De Japanse autoriteiten laten het niet toe dat mijn dochter met mij mee afreist naar Tokio. ‘Geen vrienden, geen familie, geen uitzonderingen’, klonk het vanuit Japan", schreef de Canadese basketbalspeelster op social media. Haar team zal bijna een maand in Tokio zijn. "Voor die periode een voorraad afgekolfde melk voorzien is onmogelijk", zei ze met een klein lachje. "Ik heb alles al geprobeerd bij de officiële instanties, maar niemand kan iets doen voor me. Dus heb ik de hulp van het internet nodig. Het is 2021, normaliseer werkende moeders."

Haar oproep is duidelijk niet in dovemansoren gevallen bij het organisatiecomité. Deze week werden de regels voor prille mama’s immers bijgesteld. "Indien nodig kunnen kinderen die borstvoeding krijgen de atletes naar Japan vergezellen", meldt het Internationaal Olympisch Comité (IOC). "We zijn blij dat moeders op het hoogste niveau blijven sporten. Daar willen we hen zoveel mogelijk in steunen."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Instagram Kim Gaucher)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kimberley Gaucher (@kgaucher)

Ook dit kan u interesseren