Tagtik

Kind met bijzondere noden krijgt uitzondering in leerplicht

18 June 2020 15:12 Vanaf 1 september zijn kleuters vanaf 5 jaar leerplichtig, waardoor ze 290 halve dagen verplicht op school moeten zijn. "Maar voor een aantal kleuters met bijzondere noden zoals revalidatie, kinesitherapie of logopedie, is die nieuwe regelgeving verre van ideaal", stelt CD&V. Dankzij een bijkomende bepaling, op vraag van Vlaams parlementslid Loes Vandromme, worden hierop uitzonderingen toegestaan. Dit werd vandaag gestemd in de Commissie Onderwijs in het Vlaams parlement.

Nieuwe informatie over helikopterpiloot Kobe Bryant

18 June 2020 15:03 De piloot die de helikopter bestuurde waarin in januari basketballegende Kobe Bryant en zeven andere inzittenden het leven lieten in Los Angeles, zou gedesoriënteerd geweest zijn door plotse, dichte mist. De piloot zou bijgevolg verkeerdelijk gedacht hebben dat hij met het toestel aan het stijgen was, terwijl hij eigenlijk daalde. Dat blijkt uit officiële documenten die de Amerikaanse recherche heeft vrijgegeven.

België flatert met fout advies over mondmaskers

18 June 2020 14:36 De Wereldgezondheidsorganisatie stelt nu echter dat een chirurgisch mondmasker even onder de kin laten hangen, besmettingen in de hand kan werken. Bijgevolg kregen zorgverleners in ons land dus wekenlang verkeerde instructies over het veilig gebruik van chirurgisch mondmaskers.

N-VA wilt amokmakers weren uit recreatiedomeinen en openbare zwembaden

17 June 2020 12:00 De recreatiedomeinen openen net terug de deuren. Hoewel men er voorlopig nog niet mag zwemmen, verwachten zij een drukke zomer aangezien veel mensen zullen kiezen voor een vakantie in eigen land ingevolge de corona-epidemie. Toerisme Vlaanderen verwacht dat één op de drie Vlamingen hun vakantie in eigen land zal doorbrengen.