Tagtik

NMBS niet op de hoogte van gratis treinritten

07 June 2020 12:26 Gisteren raakte bekend dat elke inwoner van België 10 gratis treinritten krijgt. Dat werd beslist door de Superkern, maar dat gebeurde zonder overleg met de NMBS. Dat zegt NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir op Twitter. "Dat de regering het gebruik van het openbaar vervoer als duurzaam transportmiddel bij de bevolking wil promoten, is een goede zaak. De manier waarop gisteren zonder enig overleg een beslissing is genomen, stelt evenwel zeer ernstige vragen.", schrijft ze op Twitter.

Opent horeca eerder dan verwacht in UK?

07 June 2020 10:10 De Britten kregen later af te rekenen met een lockdown dan de meeste landen van Europa. De Britse regering wil deze maatregelen nu al sneller versoepelen dan verwacht. Pubs en restaurants zouden binnenkort al mogen openen om een potentiële banencrisis in de horeca af te wenden. Dat meldt The Sunday Times.

"Internationale ontvoeren zullen weer toenemen"

07 June 2020 09:29 Nu de maatregelen rond de lockdown een flink stuk worden versoepeld en grenzen terug opengaan vreest Child Focus weer voor meer internationale kinderontvoeringen. Bij echtscheidingen zal één van de ouders het kind dan meenemen naar het buitenland. De opening van de grenzen zou voor sommige ouders een trigger kunnen zijn, na een maandenlange lockdown waar er ook al meer gezinsconflicten waren.

"Aantal openingen voor vorming regering"

07 June 2020 06:30 Gisteren zat de superkern voor het eerst sinds de coronacrisis fysiek samen. Er werden een aantal steunmaatregelen goedgekeurd om de economie te stimuleren en de koopkracht van de meest kwetsbaren te verhogen. Natuurlijk hoort bij zo een bijeenkomst ook de nodige speculatie over de vorming van een nieuwe federale regering. De twee socialistische partijen houden namelijk achter de schermen al een tijdje gesprekken met andere partijvoorzitters. Die gesprekken zijn ondertussen afgerond. Er zijn enkele openingen, maar het gaat nog altijd traag, is de algemene teneur.

"De Vlaamse Rand rond Brussel moet boomen"

06 June 2020 18:00 Vlaams minister van Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) en minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) maken samen 2,2 miljoen euro vrij voor de aankoop en bebossing van gronden in het arrondissement Halle-Vilvoorde. "De Rand moet boomen", klinkt het in koor.