Tagtik

De bevroren lijken van Russische soldaten, achtergelaten als stapels vlees

Avdiivka, in de regio Donetsk, is al wekenlang het centrum van een meedogenloze strijd tussen Russische en Oekraïense troepen.

Hoewel Oekraïense troepen de stad nog steeds in handen hebben, worden ze aan drie kanten belegerd door Russische troepen. Dat zorgt voor hevige gevechten met een zware menselijke tol, vooral aan Russische kant, benadrukt CNN.

De massale Russische aanvallen worden omschreven als ‘golven’, terwijl de Oekraïners, met beperkte mankracht, hun posities behouden.

Russische tactici worden beschuldigd van het opzettelijk opofferen van soldaten, beschreven als ‘kanonnenvoer’, in willekeurige, chaotische en onophoudelijke aanvallen.

Russische troepen worden op de Oekraïense verdediging bestormd met ‘golven’ van soldaten die worden omschreven als ‘vleesaanvallen’. “De dode soldaten liggen daar, bevroren”, vertelde een Oekraïense sluipschutter aan CNN. "Niemand evacueert ze, niemand neemt ze mee. We hebben de indruk dat ze niet echt een specifieke missie hebben. Ze vallen aan, dat is alles. En dan sterven ze." Maar die 'vleesgolven' blijven toenemen...

De Slag om Avdiivka veranderde in de loop van de tijd in een absurde uitputtingsoorlog, met aanzienlijke menselijke verliezen. Russische aanvallen zijn erop gericht deze strategische stad volledig te omsingelen, maar de Oekraïners verzetten zich ondanks een tekort aan munitie en extreme weersomstandigheden (-20°C).

Rusland lijkt op zijn beurt bereid aanzienlijke menselijke verliezen te aanvaarden om zijn territoriale doelstellingen te verwezenlijken.

(Tagtik/Source: CNN/Illustration: Jacob Mejicanos via Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren