Tagtik

"Homofobe aanval" in Madrid blijkt verzonnen

Spanje was in shock nadat acht gemaskerde daders afgelopen zondag een twintigjarige homoseksuele man zouden verminkt hebben in het centrum van Madrid. De daders vielen rond 17 uur het slachtoffer aan in het gebouw waar hij woont, in de wijk Malasaña. De aanvallers deden homofobe uitspraken, sneden in zijn lip en kerfden met een mes het scheldwoord ‘maricón’ (flikker; nvdr) op zijn bil. De Spanjaarden reageerden vol afschuw op de aanval en trokken deze week dan ook massaal de straat op om het homofoob geweld te veroordelen.

De aanval blijkt nu echter verzonnen te zijn, dat meldt de Spaanse politie. Het vermeende slachtoffer heeft toegegeven dat hij alles heeft verzonnen. Onderzoek van de politie bewijst dat het verhaal dat hij verzon dan ook niet klopt. Op beelden van de camera's in de wijk is immers niets te zien van de feiten en ook buurtbewoners hebben niets gezien. Toch zijn de geplande protesten tegen LBGTQ+-geweld woensdagavond gewoon doorgegaan. In Madrid en Barcelona kwamen duizenden mensen op straat.

Het vermeende slachtoffer geeft aan dat de verwondingen met toestemming zijn toegebracht door iemand met wie hij een seksuele relatie heeft gehad. Om het te verbergen voor zijn nieuwe partner, zou hij het verhaal verzonnen hebben. Dat schrijven Spaanse media.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren