Tagtik

Nieuwe bondgenoot draait rug naar Rusland: serieuze haar in de boter!

Hoewel de Indiase premier Narendra Modi Rusland tijdens een bezoek aan Moskou in juli had omschreven als een “vertrouwde bondgenoot” en een “vriend in alle weersomstandigheden”, lijkt deze vriendschappelijke relatie nu toch wel te verslechteren.

Slechts een paar maanden na deze openlijke 'liefdesverklaring' hebben verschillende media immers gemeld dat Kiev Indiase munitie heeft verkregen, die wordt gebruikt aan de frontlinies tegen Russische troepen.

Volgens een onderzoek van Reuters werden granaten uit het Indiase arsenaal gekocht door Italië en Tsjechië voordat ze naar Oekraïne werden gestuurd.

Deze onthulling volgt op het verschijnen van beelden van het slagveld waarop te zien is hoe Oekraïense soldaten munitie van Indiase makelij gebruiken tegen Russische soldaten.

In augustus bezocht Narendra Modi Kiev voor een historische ontmoeting met Volodimir Zelenski.

Randhir Jaiswal, een woordvoerder van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken, deed berichten over het gebruik van Indiase munitie door Oekraïne af als “speculatieve en kwaadaardige” geruchten die door bepaalde media werden verspreid.

(SR and QG for Tagtik/Source: Reuters - Al Jazeera/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren