Tagtik

Poetin razend na militaire inval van Wagner-leger in Rusland: "Dit is hoogverraad"

Het Russische huurlingenleger Wagner beweert de controle in het Russische Rostov aan de Don, waar het militaire hoofdkwartier voor de oorlog in Oekraïne ligt, te hebben overgenomen. De Russische president Vladimir Poetin reageert furieus.

"Ons antwoord zal hard zijn"
Poetin heeft zaterdagochtend een toespraak op televisie gehouden. Daarin spreekt hij van hoogverraad. "Dit is een criminele, avontuurlijke campagne. Het staat gelijk aan gewapende muiterij. Rusland zal zichzelf verdedigen", aldus de Russische president. "We vechten voor het leven en de veiligheid van onze burgers en onze territoriale integriteit." Hij vervolgt: "Het is een poging om ons van binnenuit te ondermijnen. Dit is verraad."

"Grote ambities en persoonlijke belangen hebben tot verraad geleid. Elke interne rebellie is een dodelijke bedreiging voor onze natie", zegt hij. "Ons antwoord zal hard zijn."

De Russische strijdkrachten kregen het nodige bevel om degenen die de opstand organiseerden te neutraliseren. "Allen die bewust het pad van verraad zijn ingeslagen, zullen onvermijdelijk worden gestraft."

"Ik doe er alles aan om deze aanval (in Rostov aan de Don, red.) af te slaan", zegt hij. De president spreekt van een messteek in de rug. "Degenen die muiten hebben Rusland verraden en ik dring er bij iedereen die hierbij betrokken is op aan om elke vorm van deelname aan gewapende conflicten te staken."

(Skwadra by Tagtik/Source: AFP - Belga - Nieuwsblad - Standaard - BBC/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren