Tagtik

Qatarese WK-ambassadeur zegt dat homofobe uitspraak uit context werd getrokken

Khalid Salman is ambassadeur van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. De ex-voetballer kreeg het bezoek van een reporter van het Duitse ZDF en schuwde de krasse uitspraken niet in een interview dat stof doet opwaaien. 

In de wet is homoseksualiteit verboden in Qatar, merkt de Duitse journalist op. "Dat is haram", stelt de WK-ambassadeur. Denkt u dat homo zijn een zonde is, vraagt de journalist dan. "Ja dat is haram. Ik ben geen strenge moslim. Waarom is het haram, omdat het een mentale afwijking is", waarna het interview afgebroken wordt door de persverantwoordelijke van de FIFA.

Zijn homofobe uitspraak zorgde voor verontwaardigde reacties wereldwijd. Intussen zegt hij te betreuren dat zijn opmerkingen "uit hun verband werden gehaald".

"Het spijt me dat wat ik zei uit de context is gehaald, omdat onze religie en onze aard niet is om te beledigen", schreef Khalid Salman op Twitter. "Iedereen is welkom in Qatar, maar onze religie en onze cultuur zullen niet veranderen voor het kampioenschap."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren