Tagtik

Vladimir Putin: He knows the deadline

Terwijl het conflict in Oekraïne zich al meer dan twee jaar voortsleept en aan beide kanten duizenden soldaten het leven hebben gekost, heeft Vladimir Poetin 2026 uitgeroepen tot het jaar waarin de overwinning in Oekraïne moet worden veiliggesteld.

Volgens het Institute for the Study of War wil de Russische leider Oekraïne vóór 2026 verslaan om catastrofale economische, sociale en demografische gevolgen te voorkomen, aangezien het hele land sinds februari 2022 bij de oorlogsinspanningen betrokken is.

Volgens Kyrylo Budanov, hoofd van de Oekraïense hoofdinlichtingendienst, wordt 2025 een cruciaal jaar voor Vladimir Poetin, die momenteel te kampen heeft met een tekort aan manschappen en uitrusting.

Uit een recent onderzoek van de Rand Corporation blijkt dat de strategische beslissingen van Rusland op het slagveld, in combinatie met de slechte behandeling van zijn soldaten, een tol hebben geëist van het moreel van de troepen. Hoewel het exacte aantal Russische slachtoffers onduidelijk blijft, is het zeker dat de verliezen aanzienlijk zijn. Het land moet dit najaar nog meer dan 100.000 mannen rekruteren via een nieuwe dienstplichtronde.

Om de gelederen van zijn gedecimeerde leger aan te vullen, biedt het Kremlin aanzienlijk hogere salarissen en hogere bonussen voor wie dienst neemt.

(HL with QG - Source: Newsweek / Institute for the Study of War / Photo: © Pixabay)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren