Tagtik

Heeft COVID-19 ook jouw kleerkast veranderd?

Na meer dan een jaar van thuiswerk in sportieve outfits willen we echt wel alles uit de kast halen om spic en span voor de dag te komen: meer dan 60% van de Belgen heeft zich namelijk voorgenomen om vanaf nu meer aandacht te besteden aan hun werkoutfit.

Online betaaltool Klarna stelde de vraag aan duizenden inwoners van 15 verschillende landen, waaronder ook België: Heeft COVID-19 onze kleerkast veranderd?

70% van de Belgen zegt dat hun stijl zal veranderen na de pandemie. Schoonheidsidealen laten we (een beetje) los. We zijn trouwens wat milder geworden voor onszelf. 24% van de lezeressen van Goed Gevoel vindt het nu makkelijker om zonder make-up de deur uit te gaan, terwijl 27% ook sneller in jogging het huis zal verlaten. Bij vrouwen jonger dan 30 is het effect nog sterker: 28% loopt vaker make-uploos rond en 33% huppelt naar buiten in jogging

70% van de Belgische consumenten is zich sinds de pandemie bewuster van hun ecologische voetafdruk. Ze kopen minder kleren maar wel duurzamere merken

Thuiszitten heeft ook onze stijl veranderd: 4 op de 10 willen zich kleurrijker kleden. Het mag ook allemaal wat uitbundiger: bloemenmotieven, streepje en ruitjes en de luipaardprint veroveren onze kleerkasten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren