Tagtik

Op reis naar Italië? Dit moet je weten!

Heerlijk luieren aan je zwembad in Siena of de pittoreske dorpjes ontdekken in Umbrië, je vergapen aan de prachtige kleren in de etalages van de beroemdste modehuizen in Milaan of geschiedenis ademen in Rome? Als u deze zomer naar Italië wil, zal u rekening moeten houden met enkele coronaregels die nog steeds in de laars gelden.

Wanneer je naar Italië reist zal je een "Passenger Locator Form" moeten invullen. Een familie moet slechts één formulier opmaken met alle info van de familieleden. Hebt u geen bewijs van volledige vaccinatie (minstens 14 dagen na je laatste prik) of bewijs van genezing (maximum 6 maanden oud) in de vorm van het Europees digitaal coronacertificaat? Dan moet u een negatieve antigeen- of PCR-test (niet ouder dan 48 uur) kunnen voorleggen. Kinderen onder 6 jaar worden vrijgesteld van zo'n attest. Italië aanvaardt het Europees digitaal coronacertificaat.

Belgen die op vakantie gaan in Italië moeten niet in quarantaine. In Italië zijn er regionaal wel verschillende in coronaregels die nog steeds van kracht zijn. Om zeker van alles op de hoogte te zijn checkt u best de website van de Italiaanse overheid

In witte zones in Italië zijn restaurants en cafés geopend. Binnen mag je met zes mensen of twee families aan tafel zitten, buiten is er geen beperking op het aantal personen. In gele zones mag je binnen met slechts vier personen aan een tafel zitten. Musea, attractieparken en bioscopen zijn geopend, terwijl nachtclubs nog steeds verplicht gesloten moeten blijven.

Veilige reis!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren