Tagtik

Probeerde jij de fitnesshype van het moment al?

Er is een nieuwe trend gespot op TikTok, de 12/3/30-methode. Influencer Lauren Giraldo ligt aan de basis van deze hype. Zij haalde met haar video op TikTok miljoenen views. Zelf verloor ze met deze workout 14 kg.

Wat houdt de 12/3/30-methode precies in?
Kort gezegd: jezelf lekker in het zweet werken op een loopband.
Het is vrij eenvoudig en bestaat uit 3 ‘regels’ of stappen. Eerst stel je je loopband in op een helling van 12%, een snelheid van 3 mijl/uur (dit is ongeveer 4,8 km/uur). Wandel dan 30 minuten op je loopband, dat is het!.

Voordelen van deze workout
Het is een goede manier om meerdere spiergroepen van je hele onderlichaam zoals je bilspieren, kuiten en quads te activeren. Zo’n consistente wandel- of looproutine op de loopband verbetert tevens je slaap, het boost je humeur, versterkt je botten en bevordert de bloeddoorstroming.
En zeker niet onbelangrijk: je verbrandt aardig wat kilocalorieën: tussen de 400 en 800 kilocalorieën afhankelijk van je niveau. De 'voor' en 'na' foto's van gebruikers die hun transformatie delen zijn alleszins talrijk.

Aandachtspunten
Weet dat elke vorm van lichaamsbeweging goed is voor je gezondheid en bijdraagt tot een gezond gewicht. Ieder lichaam reageert anders en het effect van zo’n training kan dan ook verschillen van persoon tot persoon. Je kan deze workout aan je trainingsschema of aan je wekelijkse routine toevoegen (als variatie). Besteed daarnaast ook uiteraard aandacht aan een gezond voedingspatroon en voldoende slaap.

Hoe starten?
Begin vooral rustig en bouw geleidelijk op want lopen op een steile helling doet beroep op je knieën en onderrug. Besteed voldoende aandacht aan je houding om lage rugpijn te vermijden. Begin desnoods op een lagere helling. Vergeet je spieren achteraf niet te stretchen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren