Tagtik

We overnachten meer dan vorige zomer aan zee

27 August 2021 09:55 Deze zomer werden er drie procent meer overnachtingen geboekt aan de Belgische kust in vergelijking met de zomer van 2020. De regenachtige weersvoorspellingen en het slechte weer hebben de Belgen dus niet belet om vakantie te vieren aan zee.

Vaccinatie wordt mogelijk op school

27 August 2021 08:56 Leerlingen van het Nederlandstalig secundair onderwijs vanaf 12 jaar en hun ouders zullen in Brussel ook via de scholen gevaccineerd kunnen worden. Daarmee hoopt Brussels minister bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs Sven Gatz (Open VLD) de vaccinatiegraad en vaccinatiebereidheid bij leerlingen in Brussel te verhogen.

Aantal besmettingen stagneert

27 August 2021 08:07 Tussen 17 en 23 augustus werden gemiddeld 1.942 coronabesmettingen per dag vastgesteld in België. Dat is evenveel als de week voordien. Het aantal ziekenhuisopnames neemt af, maar de positiviteitsratio is wel gestegen tot 5.

België stopt evacuaties: 114 personen achtergebleven?

26 August 2021 12:57 De Belgische overheid heeft woensdag besloten om meteen te stoppen met evacuaties uit Afghanistan. België nam deze beslissing nadat de berichten over een imminente dreiging van een zelfmoordaanslag op de luchthaven van Kaboel steeds luider klonken. 'We hebben de beslissing genomen op vraag van Defensie, dat instaat voor de veiligheid van hun eigen mensen, van het consulair personeel en van de mensen die we proberen te evacueren hebben', verklaart premier Alexander De Croo deze beslissing.

Drie baby's dood teruggevonden

26 August 2021 11:00 Een veertigjarige man heeft maandag een gruwelijke ontdekking gedaan in een bijgebouw van een huis waar hij al enkele jaren woont in Mézeray in het Franse departement Sarthe.