Tagtik

"Versoepelingen kunnen nog teruggedraaid worden"

22 August 2021 17:28 Het Overlegcomité heeft afgelopen nog maar pas het rijk naar de vrijheid geopend of BV (Bekend Viroloog) Marc Van Ranst maant alweer aan tot het terugdraaien van de versoepelingen. Als voorbeeld haald hij Israël aan, waar het aantal ziekenhuisopnames opnieuw piekt ondanks het hoge aantal vaccinaties.

Brussels plein vernoemt naar minderjarige die politiecontrole ontvlucht

22 August 2021 13:10 Raar maar waar. In Brussel is een basketplein aan de Nieuwe Graanmarkt hernoemd naar een minderjarige die op de vlucht sloeg na een politiecontrole. Het 'Mehdi Bouda plein' is genoemd naar de 17-jarig Mehdi Bouda. Die kwam twee jaar geleden om het leven toen hij werd aangereden door een politiewagen nadat hij wegliep van een drugscontrole. Het parket heeft destijds geoordeeld dat het om een ongeval ging.

“IS-tak dreigt met aanval bij luchthaven Kaboel”

22 August 2021 09:30 Het Amerikaanse leger heeft een serieuze dreiging van terreurnetwerk IS ontvangen. “Er bestaat een grote mogelijkheid dat IS probeert om een aanval uit te voeren bij het vliegveld”, zei een vertegenwoordiger van het Amerikaanse ministerie van Defensie aan de nieuwszender CNN.