Tagtik

"Versoepelingen kunnen nog teruggedraaid worden"

Het Overlegcomité heeft afgelopen nog maar pas het rijk naar de vrijheid geopend of BV (Bekend Viroloog) Marc Van Ranst maant alweer aan tot het terugdraaien van de versoepelingen. Als voorbeeld haald hij Israël aan, waar het aantal ziekenhuisopnames opnieuw piekt ondanks het hoge aantal vaccinaties.

Onder andere het verplicht sluitingsuur voor de horeca wordt afgeschaft. Ook mag er weer gedanst worden op trouwfeesten en zijn er geen beperkingen meer op bezoek in een privéwoning. Discotheken mogen dan weer op 1 oktober de deur openen. Anderhalf jaar nadat ze verplicht de deuren moesten sluiten.

Op Radio 1 stelt Van Ranst dat de versoepelingen nog kunnen worden teruggedraaid.  "Zeg nooit nooit.", aldus Van Ranst, die een vergelijking maakt met de situatie in Israël waar net als in Vlaanderen een hoge vaccinatiegraad is. Ook daar neemt het aantal ziekenhuisopnames opnieuw fors toe, ondanks die hoge vaccinatiegraad. Daar wordt gepraat over het terugschroeven van de gegeven vrijheid, wat eerder ook al in Nederland gebeurde toen de discotheken na amper een week openen opnieuw moesten sluiten. (Skwadra by Tagtik/Source: Radio 1)

Ook dit kan u interesseren