Tagtik

Brutale home invasion op Vlaamse boerderij

04 August 2022 09:35 Twee onbekende mannen stonden maandagnacht plots aan het bed van boer Werner in zijn boerderij de Lindehoeve vlak bij het kerkhof aan Schriek in Mariaburg. De twee mannen sprongen op de boer, sloegen hem in het gezicht en boeiden hem met gescheurde T-shirts. Ze sloegen hem met een hockeystick en vroegen hem in gebroken Nederlands om geld.

Opnieuw een bloedhete dag in België

03 August 2022 09:00 Woensdag is het opnieuw zonnig met soms wat wolkenvelden. Het wordt zeer warm met maxima van 25 graden aan zee, rond 28 graden in de Hoge Venen tot 32 à 33 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke of uit veranderlijke richtingen. Aan zee ruimt de wind in de loop van de dag naar west tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Iedereen preventief vaccineren tegen apenpokken?

02 August 2022 13:08 Iedere man met een hoog risico op infectie wordt best preventief gevaccineerd tegen de apenpokken. Dat staat te lezen in een voorlopige studie van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG), die afgelopen donderdag werd gepubliceerd. Het is echter nog wachten op een peer review.