Tagtik

17-jarige jogster op brutale wijze ontvoerd tijdens trainingsronde in bos

Een meisje van 17 is maandagnamiddag niet teruggekeerd van haar loopje door het bos in het Franse departement Mayenne.

Het looprondje dat de Franse tiener geregeld doet, neemt normaal gezien een uurtje in beslag. Maandag was het 17-jarige meisje echter na enkele uren nog steeds niet terug naar huis gekeerd. Haar ouders sloegen alarm en verwittigden de politie. Haar ouders kenden het parcours dat ze altijd aflegde en gingen meteen op zoek naar haar. Ze vonden haar muziekoortjes volledig bebloed en smartphone op de route. Maandagavond en dinsdag werden maar liefst 200 agenten, duikers, speurhonden en een helikopter ingezet om het meisje te vinden.

Uit haar Strava-gegevens bleek dat het meisje slechts één kilometer had gejogd in plaats van haar gebruikelijke (lus van) vijf kilometer. Vanaf dan ontbrak elk gps-signaal.

Het meisje dook uiteindelijk 24 uur na haar onrustwekkende verdwijning opnieuw op in een kebabzaak in Sablé-sur-Sarthe, op een tiental kilometer van haar woning. De tiener verkeerde in shock en was gewond. De jonge jogster werd ontvoerd door meerdere personen. Dat kon ze de politie al vertellen tijdens haar eerste verhoor.

Op een persconferentie leek de woordvoerder van het parket haar ontvoerders toe te spreken. "De kwalificatie van ontvoering en opsluiting wordt bestraft als een onrechtmatige daad als de dader het slachtoffer vrijwillig en snel vrijlaat." De procureur in de zaak wil voorlopig niets uitsluiten.

Maandagavond werd al een man opgepakt die in een dronken bui herhaaldelijk de politie had gebeld om te polsen naar de verdwijning. Het is vooralsnog niet duidelijk of hij effectief iets met de ontvoering te maken heeft.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren