Tagtik

45 chiromeisjes positief na kamp

Van de 95 chiromeisjes uit Nieuwpoort die afgelopen zondag terugkwamen van hun kamp, hebben er ondertussen 45 positief getest op het coronavirus. Bijgevolg moeten alle 95 deelnemers in quarantaine blijven, behalve wie al volledig gevaccineerd is én negatief test of een herstelcertificaat heeft.

De leidsters en leden van Chiromeisjes De Branding Nieuwpoort hadden er een geslaagd 10-daags zomerkamp opzitten. Daags nadien lieten drie leden zich echter testen omdat ze zich niet goed voelden. Zij bleken positief te zijn, waarop de stad Nieuwpoort een testmoment voor alle chiromeisjes organiseerde. Daaruit blijkt dat bijna de helft positief is.

"Gelukkig zijn de leden niet zwaar ziek", zegt leidster Tia Van Tilburg bij Radio 2"Sommigen hebben wat keelpijn of voelen zich wat slechter. Ik ben als 1 van de weinigen echt ziek en kortademig. Nochtans ben ik dubbel gevaccineerd. Ik wil niet weten hoe het anders zou voelen." De leidsters zijn vooral blij dat ze het kamp niet vroeger moesten afsluiten. "We waren zo gelukkig dat niemand tijdens het kamp ziek werd. Maar nu hangen we er dus toch aan. Gelukkig tonen de ouders veel begrip voor de situatie."

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren