Tagtik

Aantal coronabesmettingen blijft stabiel in België

Het aantal ziekenhuisopnames ten gevolge van covid-19 daalt voor derde dag op rij in België, het aantal coronabesmettingen blijft stabiel. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 6 en 12 september werden er dagelijks 1.956 nieuwe besmettingen met COVID-19 vastgesteld in België. Dat is evenveel als een week eerder. In totaal raakten in België al ruim 1,2 miljoen mensen besmet met het virus. In diezelfde periode werden er dagelijks gemiddeld 42.700 testen afgenomen, dat is 6 procent meer dan de week voordien. De positiviteitsratio bedraagt 5,1 procent en het reproductiegetal bevindt zich op 0,92, wat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt.

Het aantal ziekenhuisopnames is tussen 9 en 15 september gedaald met 16 procent. Dagelijks worden er nog zowat 59 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment liggen er nog 683 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 214 intensieve verzorging nodig hebben.

Tussen 6 en 12 september stierven er dagelijks gemiddeld 7 mensen aan de gevolgen van COVID-19, dat is een stijging met 4 procent. In totaal overleden in België sinds de start van de pandemie al ruim 25.500 mensen.

Intussen heeft ook 86 procent van de volwassen bevolking minstens een eerste prik gehad van een coronavaccin, 84 procent is volledig gevaccineerd.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sciensano/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren