Tagtik

Bandlid van Oekraïense inzending bleef thuis om te vechten

Oekraïne is met de song 'Stephania' een van de grote favorieten voor de overwinning op het Eurovisiesongfestival. Het Oekraïense nummer is op korte tijd een ware vredeshymne geworden. In principe worden liedjes met een politieke boodschap streng geweerd, maar voor Oekraïne lijkt dit jaar een uitzondering te zijn gemaakt. Levert dat hen ook meteen de zege op? Oekraïne staat alvast op nummer 1 bij heel wat bookmakers. Is het nummer iets voor jou?

Een van de bandleden is echter op het thuisfront achtergebleven om te vechten tegen Rusland. De resterende bandleden zijn er ervast op gebrand om het beste van zichzelf te geven. “We willen winnen, want dat kan de moraal van ons volk opkrikken”, klinkt het.

“We vertegenwoordigen hier elke Oekraïner. Na het Songfestival keren we terug naar huis om ons aandeel te leveren”, zegt Oleg Psiuk van Kalush Orchestra, die ook de song schreef. Hij had een netwerk van 35 vrijwilligers opgericht, om vluchtelingen te helpen in hun zoektocht naar een dak boven hun hoofd, transport of medicijnen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Youtube video screenshot)

Ook dit kan u interesseren