Tagtik

Bracke en Van Ranst in conflict: "Schaamteloos haatzaaien"

Oud-Kamervoorzitter Siegfried Bracke heeft duidelijk geen hoge pet op van viroloog Marc Van Ranst. De voormalige politicus haalt in een opiniestuk voor de rechtse website Doorbraak zwaar uit naar de viroloog.

In het opiniestuk noemt Bracke Van Ranst ‘de Groot-Viroloog’."Hij wil de hele samenleving, niets meer, niets minder. Het beleid, de politiek, de machten, alle checks and balances, ze mogen allemaal in één hand: de Zijne, de Enige, de Eerste", zo vat Bracke samen op Twitter. Deze uitspraak schiet bij velen echter in het verkeerde keelgat aangezien de viroloog momenteel ondergedoken leeft omdat hij wordt bedreigd door de voortvluchtige militair Jürgen Conings.

Van Ranst reageert dan ook geprikkeld op de scherpe uitspraken van Bracke. "Een terrorist wil mij doden", zo omschrijft Van Ranst de situatie. De viroloog noemt de uitspraken van Bracke “laf”. "We zitten nu al een week in een safehouse zonder enige buitenlucht. Wat doet Siegfried Bracke? Nog meer haat zaaien om anti-MVR-gevoelens in de maatschappij op te jutten", zo reageert hij. Hoewel de voormalige vrt-journalist zijn uitspraak “kritische journalistiek” noemt, vindt Van Ranst het haatzaaien. "Wat jij doet is haat zaaien; puur en ongezoet venijn in de maatschappij injecteren. Schaamteloos en indecent", klinkt het nog.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook Siegfried Bracke)

Ook dit kan u interesseren