Tagtik

Corona of een verkoudheid?

De symptomen van het griepvirus of een verkoudheid kunnen wel eens verward worden met een coronabesmetting. Zeker nu de school al even gestart is, krijgen heel wat mensen last van een verkoudheid. Het onderscheid tussen een klassieke verkoudheid en Covid-19 is echter niet altijd even duidelijk. Daarom bieden we u hier een bondige opfrissing.

Een verkoudheid wordt altijd veroorzaakt door een virus, maar door de koude kun je wel wat vatbaarder zijn voor die virussen. De symptomen lopen uiteen, dit zijn de mogelijke klachten bij een verkoudheid: Hoesten, niezen, een loopneus en/of een verstopte neus, keelpijn of een kriebelende keel, lichte hoofdpijn en soms oorpijn.

Bij een besmetting met het coronavirus kunnen de volgende symptomen optreden: het plotse verlies van geur en smaak, een snel opkomende, droge hoest, kortademigheid en een plotse pijn aan de borst. Wie een van deze klachten vertoont, moet meteen contact opnemen met zijn huisarts. "Als je één van de hoofdsymptomen hebt, laat je je best testen", dat benadrukte viroloog Steven Van Gucht. In dat geval blijf je dus best thuis en neem je telefonisch contact op met je huisarts.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren