Tagtik

"Covid Safe Ticket is de oplossing voor grote én kleine evenementen"

Het gebruik van het Covid Safe Ticket moet verplicht orden voor grote én kleine evenementen. Dat heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau gisteren gezegd in De Wereld Vandaag op Radio 1. Momenteel is zo een ticket enkel verplicht bij grotere evenementen.

Het Walhalla Festival in Sint-Niklaas werd gisteren georganiseerd door Rousseau zelf. Ongeveer 800 personen waren aanwezig. "Wij zijn voor het gebruik van het Ticket op kleinere evenementen. Vooruit is daar voor. Ik ben daar zelf ook voor. Ik zie het nu langs de twee kanten. Met Vooruit in de regering, maar nu ook als organisator. En ik zie nu ook wel wat die regels in de praktijk betekenen. Wij gebruiken hier vandaag het Ticket en dat werkt. Het gaat super vlot.", verklaarde hij vrijdag aan Radio 1. "We hebben alleen nog niet iedereen in de regering kunnen overtuigen. Dat is jammer.", klinkt het.

Rousseau is wel geen voorstander om, net zoals in Frankrijk, het ticket te gebruiken voor toegang tot de horeca. "Laat het ons eerst voor evenementen proberen en dan evalueren. Mensen zeggen wel: gaan we niet naar een pasjesmaatschappij? Wel, we zitten nog altijd in fucking coronatijd. Het is niet zo dat het weg is. Hopelijk hebben we ze dankzij vaccinatie op termijn niet meer nodig. Het is ook maar een tussenfase. Maar zolang we het nodig hebben, zou ik het graag gebruiken.", besluit de voorzitter van Vooruit. (Skwadra by Tagtik/Source: Radio 1)

Ook dit kan u interesseren