Tagtik

CovidSafe-app voortaan veiliger

De gratis CovidSafe-app werd op 16 juni gelanceerd in België en laat toe om een COVID-certificaat op te vragen, te tonen, te downloaden en te bewaren, zodat je het ook kan laten zien als er geen internet beschikbaar is. Al van bij de lancering bleek de app echter last te hebben van kinderziektes. Zo was het bijvoorbeeld mogelijk om screenshots van je certificaat te nemen en te delen. Daarnaast bleek het ook moeilijk om certificaten van kinderen te downloaden.

Sinds dinsdag 24 augustus is er echter een nieuwe versie van de app beschikbaar. De vernieuwde app is handiger, gebruiksvriendelijker en veiliger en toont de certificaten voortaan in een officiële opmaak en rond de QR-code zit een bewegend watermerk. Er kan nu geen screenshot of foto van de app meer gebruikt worden bij het scannen van het certificaat. Op deze manier wordt vervalsing uitgesloten en dat is een belangrijke bescherming voor iedereen.

CovidSafeBE-app werd al meer dan 4 miljoen keer gedownload. In totaal werden al 19 miljoen keer COVID-certificaten opgevraagd via de app of één van de websites.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren