Tagtik

De belangrijkste symptomen van de Delta-variant

De Delta-variant van het coronavirus, die voor het eerst werd vastgesteld in India, verspreidt zich over heel Europa. De symptomen die voortkomen uit de Delta-variant - officieel B.1.617.2 genoemd - verschillen echter gedeeltelijk van de symptomen waar men last van heeft bij de oorspronkelijke stam van Covid-19. Dat schrijft The Sun.

Gezondheidsautoriteiten waarschuwen dat degenen die al één of twee doses van een coronavaccin hebben gehad, mogelijk geen symptomen of slechts milde tekenen van de infectie vertonen.

De openbare gezondheidsdienst Public Health England (PHE) in het Verenigd Koninkrijk houdt vol dat de huidige gegevens erop wijzen dat de Delta-variant gevaarlijker is en dat gevallen van Covid-19 als gevolg van infectie met deze stam doorgaans ernstiger zijn. Men stelt immers bij de Delta-variant een verdubbeling van het aantal ziekenhuisopnames vast.

Volgens PHE was er alleen al in Engeland een "aanzienlijke toename van het risico op ziekenhuisopname" voor mensen die getroffen zijn door B.1.617,2 met ongeveer 161%. Bovendien bleek dat patiënten 67% meer kans hebben om naar de spoedgevallen te moeten gaan.

De Britse gezondheidsdienst zette de volgende symptomen die kunnen optreden bij een besmetting bij kinderen door de Delta-variant op een rijtje:
- vermoeidheid
- hoofdpijn
- koorts
- keelpijn/loopneus
- verlies van eetlust.

Bij volwassenen onder de 40 merken deskundigen op dat de belangrijkste symptomen van B.1.617.2 hoofdpijn, keelpijn en loopneus zijn. Dit in tegenstelling tot de klassieke symptomen van de ziekte, namelijk aanhoudende droge hoest, verhoogde temperatuur en verlies van smaak of geur. Bovendien ervaren volwassenen boven de 40 vaak symptomen zoals hoofdpijn, loopneus en niezen. PHE benadrukt ook dat het merendeel van de mensen die getroffen zijn door de Delta-variant jonge mensen zijn die het vaccin nog niet hebben gekregen.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Sun/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren