Tagtik

De Croo in open brief: "We laten jullie niet in de steek"

Premier Alexander De Croo richt zich op deze dag van nationale rouw in een open brief tot de gezinnen en gemeenschappen die zwaar getroffen zijn door de watersnood.

De Belgische eerste minister schrijft dat de beelden van de ramp in Rochefort, Pepinster en Eupen op zijn netvlies gebrand gebrand staan. "Ik heb er helden ontmoet, mannen en vrouwen die mensenlevens gered hebben, mannen en vrouwen die soms nog in onzekerheid en angst leven over het lot van hun naasten, die elkaar helpen om er samen uit te raken. Met een solidariteit die ik nog nooit gezien had", deelt de premier zijn indrukken.

"Er zijn ongelooflijke inspanningen ontplooid, soms zelfs met gevaar voor eigen leven", prijst De Croo de inzet van de hulpdiensten. "Jullie hebben bewezen dat we, op dergelijke moeilijke momenten, steeds op elkaar kunnen rekenen."

"Jullie kunnen op ons rekenen om jullie te helpen en jullie niet te vergeten", benadrukt de premier. "Wij zullen als regering alles doen wat kan om de gezinnen en gemeenschappen die getroffen zijn, te steunen. We laten jullie niet in de steek", klinkt het inspirerend.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren