Tagtik

De Croo: “Deze epidemie is er vandaag één aan het worden van niet-gevaccineerden”

Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft op de persconferentie na het Overlegcomité zwaar uitgehaald naar mensen die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren.

“We kunnen als samenleving niet aanvaarden dat er mensen zijn die anderen vrijwillig ziek maken”, zei Eerste Minister De Croo.

Vanaf 1 oktober gaan er versoepelingen in, maar niet in het hele land. De versoepelingen gelden enkel voor Vlaanderen. In Brussel en Wallonië is de coronasituatie nog niet gunstig genoeg voor versoepelingen. Premier De Croo benadrukt dat het niet goed gaat in de hoofdstad. “In een aantal Brusselse gemeentes ligt de vaccinatiegraad lager dan 50 procent. Dat is onaanvaardbaar. Het is dan ook een goede zaak dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het Covid Safe Ticket ruimer gaat inzetten.”

“Daar waar de vaccinatiegraad lager ligt, gaan de cijfers achteruit”, benadrukt De Croo. “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden. Onze intensieve zorg is een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet-gevaccineerd zijn. En we kunnen als samenleving niet aanvaarden dat er mensen zijn die anderen vrijwillig ziek maken”, klinkt het scherp.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren