Tagtik

Deze versoepelingen gaan vandaag in

De derde fase van het zomerplan treedt vandaag in werking. Dat wil zeggen dat er verschillende versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd worden. Aan de voorwaarden - zeker 70 procent van de volwassen Belgen minstens één keer gevaccineerd en minder dan 500 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg - is immers ruimschoots voldaan.

Evenementen binnen kunnen opnieuw met 3.000 bezoekers plaatsvinden, buiten mag dat met 5.000 aanwezigen. Dat moet wel nog met mondmasker en op veilige afstand van elkaar. Buiten mogen weer 5.000 mensen een evenement bijwonen. Daarnaast verdwijnen de beperkingen op het maximale aantal klanten in winkels en winkelcentra, en is een toegangscontrole daar niet langer verplicht.

Vanaf 13 augustus zijn ook massa-evenementen in de buitenlucht weer toegelaten, maar enkel als de bezoekers met het Covid Safe Ticket kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, minder dan 48 uur geleden een negatieve coronatest hebben afgelegd of recent besmet raakten met het virus en weer hersteld zijn. Ook handelsbeurzen kunnen weer doorgaan. Feesten en recepties, zoals bij huwelijken, mogen weer tot 250 mensen binnen ontvangen. Die laatsten volgen daarbij de regels die ook voor de horeca gelden. Tot slot kunnen jeugdactiviteiten- en kampen plaatsvinden met maximaal 200 mensen met overnachting. Vooraf testen op COVID-19 wordt daarbij ten zeerste aanbevolen.

De vierde fase van het zomerplan treedt in werking vanaf 1 september.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sciensano/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren