Tagtik

"Duitsland gaat politiek én economisch achteruit door slechte migratiepolitiek"

De voormalige voorzitter van de Duitse inlichtingendienst (BfV), Hans-Georg Maassen, hekelt de migratiepolitek van Duits bondskanselier Angela Merkel. Volgens Maassen is het huidige immigratiebeleid fataal voor Duitsland en gaat het land daardoor politiek en economisch achteruit. Dat zei hij in een interview met The Times.

Maassen heeft kritiek op het besluit om in 2015 zo'n 1,2 miljoen migranten toe te laten. "De Duitsers kunnen gewoon niet begrijpen waarom steeds meer mensen dit land binnenkomen, terwijl zij duidelijk geen recht op asiel hebben.”, aldus Maassen.

Een week geleden stak een Somalische immigrant drie mensen dood in Würzburg. Volgens ooggetuigen riep hij daarbij “Allahu akbar”. De dader was in 2015 het land binnengekomen als vluchteling.

"De CDU heeft de voorbije 20 jaar veel schade opgelopen.", gaat Maassen verder. "Het is een club geworden om de bondskanselier te verkiezen onder het motto 'wij willen dat Merkel herverkozen wordt', maar de politieke inhoud is verdwenen.", zegt Maassen.

Nog volgens Maassen benut Duitsland zijn potentieel niet ten volle. "Ik heb de indruk dat veel mensen er vrede mee hebben genomen dat we politiek en economisch steeds verder achteruitgaan", besluit hij. "De Duitsers kunnen gewoon niet begrijpen waarom we ze niet uitzetten en waarom onze politici gewoon accepteren dat de mensen hier het slachtoffer worden van deze migranten.", besluit de voormalige voorzitter van de Duitse inlichtingendienst. (Skwadra by Tagtik/Source: The Times)

Ook dit kan u interesseren