Tagtik

Epidemioloog: "Er zal niet genoeg vaccin zijn voor iedereen"

De hele wereld volgt de race richting een vaccin tegen het coronavirus. Maar als dat vaccin er uiteindelijk zal zijn, zal niet iedereen ingeënt kunnen worden in ons land. Dat zegt epidemioloog Yves Van Laethem.

"Wat zeker is, is dat er niet genoeg vaccin zal zijn voor iedereen", waarschuwt epidemioloog Yves Van Laethem. De Belgische overheid is op dit moment een lijst aan het opstellen met groepen van mensen die prioriteit zullen krijgen bij de vaccinatie. Zo bericht de voorzitter van de afdeling ‘vaccinatie’ van de Hoge Gezondheidsraad vandaag in kranten van Sudpresse. De raad zou daarbij al een eind gevorderd zijn. Er werden al drie categorieën vastgesteld die straks voorrang zullen krijgen voor een inenting met het corona-vaccin.

In de eerste plaats zouden 65-plussers voorrang krijgen. 90 procent van de mensen die sterven of op intensieve zorgen terechtkomen, zijn immers ouder dan 65 jaar. Ook mensen met hoge bloeddruk (hypertensie) en diabetes krijgen voorrang, omdat de meerderheid van slachtoffers jonger dan 65 in deze categorie valt. En uiteraard zal het onmisbare medisch personeel sneller toegang krijgen tot een toekomstig corona-vaccin.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren