Tagtik

Ergste coronauitbraak in maanden in China

In China vindt momenteel de grootste coronauitbraak plaats sinds meer dan een jaar. De uitbraak heeft zich bovendien naar twee andere delen van het land verspreid. Dat melden de Chinese lokale gezondheidsautoriteiten. 

Het gaat om 55 nieuwe besmettingen in de provincie Fujian en de regio Chongqing, waar 31 miljoen mensen wonen. Eerder werden in vier andere provincies en in hoofdstad Peking al uitbraken van de deltavariant gemeld. 

Ondanks dat het gaat om minder dan duizend besmettingen worden er toch strenge maatregelen genomen. In Nanjing, waar sinds 20 juli meer dan 200 besmettingen zijn vastgesteld, zijn alle toeristische attracties en culturele locaties zaterdag gesloten. Bovendien heeft de stad in de afgelopen week alle 9,2 miljoen inwoners twee keer getest. Er zijn ook controleposten opgezet en naar verluidt zijn alle vluchten er opgeschort.

In toeristenstad Zhangjiajie, in de provincie Hunan, zitten maar liefst 1,5 miljoen mensen in lockdown, omdat enkele besmette personen een theatervoorstelling hadden bijgewoond. 

Sinds de uitbraak van de coronapandemie werden in China officieel 92.930 besmettingen en 4.636 doden geregistreerd. Volgens de Nationale Gezondheidscommissie zijn tot nu toe in het hele land meer dan 1,6 miljard vaccinaties toegediend, op een geschatte bevolking van 1,4 miljard. China streeft ernaar dat 80 procent van de bevolking tegen het einde van het jaar volledig is gevaccineerd. (Skwadra by Tagtik/Source: The Guardian)

Ook dit kan u interesseren