Tagtik

Extremistische moslimjongeren vallen katholieken aan tijdens kaarsjesprocessie

In Parijs heeft een groepje jongeren de dertig deelnemers aan de jaarlijkse kaarsjesprocessie tussen de kerken van Saint-Joseph en Sainte-Marie-des-Fontenelles in het Franse Nanterre, met de dood bedreigd. “Op de Koran snijd ik je keel door”, klonk het. Ze riepen ook dat het “ongelovigen” waren.

De deelnemers aan de fakkeltocht reageerden niet op de provocaties, maar de beledigingen werden alleen maar erger. De jongeren vielen de deelnemers zelfs fysiek aan. Ze lokten duidelijk de confrontatie uit, zei een van de deelnemers nadien tegen de politie. De deelnemers hielden twee korte stops om te bidden. “Tijdens de eerste stop werd de stoet aangevallen door verschillende mensen die beledigingen en grove en gewelddadige bedreigingen uitten. Terwijl de deelnemers aan de processie niets misdeden of provoceerden”, meldt het bisdom van Nanterre. De fakkel van een gelovige werd op de gegeven moment afgepakt en op de andere deelnemers gegooid, zegt het bisdom nog.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Dermanin reageert onthutst en zegt dat de feiten ontoelaatbaar zijn. Hij benadrukt dat de politie alles zal doen om de daders op te sporen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren