Tagtik

Geen boosterprik, geen skireis in krokusvakantie: Belgische jongeren de dupe!

Vanaf de maand februari mag je in populaire wintersportbestemmingen in Oostenrijk en Italië niet meer binnen als je laatste vaccinatie tegen het coronavirus langer dan zes maanden geleden is gebeurd. Heel wat Belgische jongeren werden echter vorige zomer gevaccineerd en zien hun vaccinatiepas zo waardeloos worden. Ze kregen immers al langer geleden hun laatste prik en komen voorlopig nog niet in aanmerking voor een boosterprik.

Kazou, de jeugddienst van de CM, meldt dat als ze geen boosterprik kunnen krijgen, ongeveer 2.000 jongeren deze krokusvakantie niet op ski- of snowboardkamp kunnen vertrekken.

Zowel Kazou als reisorganisatie Jongerentravel vragen daarom dat de boosterprik voor de 12- tot 17-jarigen snel goedgekeurd wordt in België.

Of jongeren een boosterprik mogen krijgen, is een beslissing die genomen moet worden door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). “Zodra dat groen licht er is, vragen we dat alles in het werk wordt gesteld om onze jongeren zo snel mogelijk een boosterprik te geven”, aldus Kazou-woordvoerder Seppe Van Pottelbergh aan VRT NWS. “We hebben nog een maand, dus we zijn hoopvol dat het nog lukt.”

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren